جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سوره طه آیات 117 تا 123

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

گفتیم: ای آدم، این دشمن تو و همسر توست، شما را از بهشت بیرون نکند، که نگونبخت شوی که تو در بهشت نه گرسنه می‏شوی و نه برهنه می‏مانی. و نه تشنه می‏شوی و نه دچار تابش آفتاب. شیطان وسوسه‏اش کرد و گفت: ای آدم، آیا تو را به درخت جاویدانی و مُلکی زوال ناپذیر راه بنمایم؟از آن درخت خوردند و…

بنا بر آنچه آمد، اگر بخواهیم این ماجرا را از زبان قرآن بشنویم و از آن عبرت بگیریم، نقل قرآن این چنین است:

خداوند متعال اولاً به حضرت آدم)ع) تذکر میدهد شیطان دشمن وی است. فَقُلْنا یا آدَمُ إِنَّ هذا عَدُوٌّ لَکَ وَ لِزَوْجِکَ اما شیطان با حیله گری و دروغ جناب آدم و حوا را فریب می دهد فَوَسْوَسَ لَهُمَا الشَّیْطانُ. سپس خداوند چنین خطاب می کند: ناداهُما رَبُّهُما أَلَمْ أَنْهَکُما عَنْ تِلْکُمَا الشَّجَرَةِ وَ أَقُلْ لَکُما إِنَّ الشَّیْطانَ لَکُما عَدُوٌّ مُبینٌ و درپی آن، ذکر هبوط آدم به زمین می شود. سپس خود خداوند خطاب به فرزندان آدم می کند و آنان را از شیطان تحذیر می کند یا بَنی‏ آدَمَ لا یَفْتِنَنَّکُمُ الشَّیْطانُ این درسنامه ای است که قرآن در آن ماجرا برای فرزندان آدم تدریس می نماید.

واقعیت این است که در کلام قرآن، سبب این حرمان، نزاع و جدال جناب آدم با شیطان نیست بلکه به عکس، پذیرش سخن اوست که مایه ی آن شده است. لذا خداوند بعد از این اتفاق، یادآوری می کند که”مگر من نگفته بودم که او دشمن آشکار شماست؟”

روشن است که گزارش و درسنامه جناب عبدالبهاء به هیچ روی قابل جمع با گفتار قرآن نیست.